Френският президент Еманюел Макрон и британската премиерка Тереза Мей съобщиха, че страните им

...
Френският президент Еманюел Макрон и британската премиерка Тереза Мей съобщиха, че страните им
Коментари Харесай

Лондон дава още 50 млн. евро за сигурността на границата при Кале

Френският президент Еманюел Макрон и английската премиерка Тереза Мей оповестиха, че страните им са подписали договор за по-добра охрана на общата им граница и по-хуманно отношение към мигрантите, съобщи Асошиейтед прес.

Срещата бе първата публична двустранна измежду референдума за Брекзит.

Документът „ Договор от Сандхърст “ е бил подписан от министрите на вътрешните работи на двустранна среща на върха в английската Кралска военна академия " Сандхърст ".

По думите на френския президент Макрон съглашението планува да се редуцира времето за разглеждане на случаите на мигрантите, които се събират в северното френско пристанище Кале с вярата да стигнат до Англия, и по този начин процедурите ще са по-хуманни и по-ефикасни.

Макрон и Мей потвърдиха, че Великобритания се е съгласила заплати 44,5 милиона лири (50 милиона евро) за подсилване на сигурността по морската граница сред двете страни, минаваща по Ламанша.

Средствата ще се употребяват за създаване около шосето в региона на Кале на ограда, дълга 1 км, която да пази отиващите в пристанището камиони от навлизане на незаконни мигранти. Предвижда се и монтиране на видеокамери за външно наблюдаване в пристанищата на Кале и може би в Дюнкерк, заяви ТАСС.

Франция желае също Обединеното кралство да приема повече мигранти от Кале, изключително непридружени деца, само че по този въпрос на конференцията не беше обявено нищо.

" С днешната инвестиция, за която се споразумяхме, ще направим границите на Обединеното кралство още по-сигурни ", сподели Мей.

Мей приветства постигнатите съглашения с Франция, които с изключение на миграцията и сигурността, засягат още сферите на въздухоплаването, културата, енергетиката и космоса, съобщи ДПА.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР